Beer & Snack Run


Lachen! Een Beer & Snack Run?
Een combinatie die je niet vaak hoort, maar volgens ons kan het! Een hardloopwedstrijd met een knipoog, voor de levensgenieters onder ons. In totaal 1,1 kilometer die je hardlopend, wandelend, schuifelend, kruipend of moonwalkend aflegt. Ondertussen drink je 5 pilsjes/radlertjes of wijntjes onderweg en werk je verplicht een snack naar binnen. En je wordt ook nog geacht lol te maken onderweg. Klinkt mooi toch!

Wanneer is dat dan?
Tijdens het jaarlijkse Bouwvakfeest in Nieuw Heeten, op zondag 26 augustus om 14.00 uur. De heren gaan eerst van start. Ongeveer 5 minuten later gaan de dames van start. Aansluitend beginnen de VIP’s aan hun Beer & Snack Run.

Vanaf 15.00 uur staat de prijsuitreiking gepland om de beste heer en dame de eer te geven die ze verdienen! Tevens zal ook de laatste dame en heer die binnen het uur terug is, beloond worden met de eer van meest luie deelnemer!

Ik lees VIP’s?
Alle VIP plekken in de voorverkoop zijn vergeven. De enige mogelijkheid op een VIP plek is nog tijdens de ludieke veiling!

Afstand
Het parcours is 1111,11 meter lang, ongeveer een 1/40e marathon dus!

Parcours
De start en finish is op het feestterrein van het Bouwvakfeest. Voor de start van de Beer & Snack Run wordt de Autorodeo even stilgelegd, zodat je als deelnemer gebruik kunt maken van de startplek van de autorodeo! De route gaat als volgt:
– een ronde op het autorodeo parcours
– via de buitenbar (1e drankje) naar de tent (2e drankje)
– via de Scholtenstraat (hard)lopend naar cafe Vosman, door de kroeg heen (3e drankje) en via de achteruitgang naar buiten
– bij de ingang van de zaal naar binnen bij Café Vree Egberts, op naar de bar (4e drankje)
– via de Okkenbroekstraat en Timmermansstraat terug naar het feestterrein en langs de snackwagen van De Timp (verplichte snack)
– aansluitend via de bar (5e drankje) richting de finish om te zien of je een prijs hebt gewonnen!

Inschrijving
Via het onderstaande formulier op deze website kun je je inschrijven. Daarnaast kun je op de dag zelf tussen 13.00 en 13.45 uur inschrijven.
Let op! We werken namelijk met een maximum aantal deelnemers! Voor de gewone deelname hebben we maximaal 111 plekken te vergeven. Voor de VIP’s hebben we 7 plekken beschikbaar (en 4 via de veiling van zaterdagmiddag). We werken op volgorde van inschrijven. Wil je dus zeker weten dat je deel kunt nemen, schrijf je dan direct in!

Voor wie?
Deelname is voor iedereen van 18 jaar en ouder, uit of van buiten Nieuw Heeten! Je hoeft het rennen niet (te) serieus te nemen, maar dat mag natuurlijk wel! Je kunt ook gewoon op eigen tempo meedoen (bijvoorbeeld wandelend). Je hoeft dus geen sportman of sportvrouw te zijn en als niet geoefende deelnemer kun je ook gewoon meedoen.
Kosten
€ 10,- (of 4 munten) voor de normale deelnemers.
€ 25,- (of 10 munten) voor de VIP deelnemers (maximaal 10 kaarten in de verkoop)

Betaling bij afhalen van deelnamebewijs/shirt en stempelkaart.

Wat krijg ik er voor terug?
Hartstikke veel! Namelijk:
• 5 pilsjes/Radlertjes of wijntjes
• 1 snack van de Timp
• Een t-shirt als bewijs van deelname (verplicht dragen tijdens de run en je mag het shirt houden na afloop)
• Medaille/vaantje als bewijs van deelname
• Prijs/aandenken voor de 1e heer en 1e dame die over de finish komt (beste/snelste mannelijke en vrouwelijke Levensgenieter)
• Prijs/aandenken voor de laatste dame en heer (maar wel binnen 1 uur) die over de finish komen (meest luie mannelijke en vrouwelijke levensgenieter)
• Een mooie route langs de beste en voor sommige ook mooiste bezienswaardigheden van Nieuw Heeten: de kroegen, de kerk en het Bouwvakfeestterrein).
• Een voldaan gevoel na deelname. Je zou toch diegene zijn die op zondagavond moet zeggen tegen zijn dorpsgenoten: “ik heb niet meegedaan” en keihard uitgelachen worden!
• De nodige verkoeling onderweg
• Voor degene die het nodig hebben, zullen er ‘rustplekken’ genoeg aanwezig zijn.

De VIPs betalen een hogere deelnameprijs, maar krijgen daarvoor de nodige extra’s:
• Een mooie route per ‘luxe’ vervoer. Deze VIP’s hoeven dus niet het gehele stuk te lopen, maar worden netjes tussen de stops door vervoerd
• Onderweg krijgen de VIP’s een aantal extra verrassingen

Tijdslimiet
Als deelnemer dien je binnen 60 minuten de afstand te overbruggen (dus lang blijven hangen in 1 van de 2 kroegen gaat niet gebeuren). 1 uur na de start word de finish gesloten en krijg je niet de eer die je verdient.

Reglementen
• Je mag pas weer gaan rennen/lopen nadat je jouw biertje/Radlertje/wijntje op hebt, dus niet met het drankje in de hand verder rennen/lopen.
• Je moet het uitgezette parcours volgen
• Je moet sportief gekleed zijn
• Het parcours is (gedeeltelijk) opengesteld voor ander verkeer, dus gelden de normale verkeersregels voor iedere deelnemer. Blijf dus opletten onderweg.
• Je moet verplicht plezier hebben, anders haalt de jury je uit de ‘wedstrijd’
• Het verdere reglement is op verzoek te verkrijgen bij de inschrijving.

ALLE VIP PLEKKEN ZITTEN VOL!

Beer en Snack Run